Blog
Popraw rentowność swojej kuchni
5 wskazówek, które zwiększą rentowność Twojej kuchni
1. Zamień kran na baterię mieszającą i zużywaj do 40% mniej wody
Wstępne mycie sprzętu kuchennego za pomocą prysznica ręcznego powoduje marnowanie ogromnych ilości wody. Łącząc główkę prysznicową z baterią mieszającą, która również reguluje przepływ wody, można zaoszczędzić aż 40% wody. Zaoszczędzisz pieniądze, mając jednocześnie pozytywny długoterminowy wpływ na środowisko!
2. Zastąp ręczne lub stałe dozowanie detergentu czujnikami dozowania
Stosowane w dużych ilościach detergenty mogą zwiększać kilkukrotnie koszty, które właściciele kuchni muszą pokryć. Umieszczenie czujnika dozowania środków chemicznych w zbiorniku może kontrolować ilość używanego detergentu i zmniejszyć jego zużycie nawet o 40%. Ponieważ detergenty nie są całkowicie biodegradowalne, czujnik detergentu może również pomóc ograniczyć rozprzestrzenianie się metali ciężkich zawartych w detergentach do zasobów wodnych i pomóc w ich ochronie. Dlatego dodanie czujnika dozowania jest korzystne nie tylko dla Twojego portfela, ale także dla środowiska.
3. Inwestycja w odpowiedni sprzęt może pomóc w długoterminowym ograniczeniu kosztów
Mycie wstępne przyborów kuchennych takich jak garnki lub blachy wymaga dużo energii i czasu. Do tego dochodzą ogromne ilości chemikaliów. Ale wybierając bardziej inteligentny sprzęt, można uzyskać kilka korzyści. Na przykład można uniknąć zmywania wstępnego i szorowania, a zaoszczędzony czas można zainwestować w inne zadania w kuchni. Co więcej, można zaoszczędzić do 470 litrów detergentu rocznie. Jeśli zastanawiasz się nad przejściem na rozwiązanie bardziej ekologiczne, nasze maszyny są stworzone właśnie dla Ciebie!
4. Ponownie oceń swoje procedury mycia i oblicz koszty
Zmywanie wstępne wymaga od pracowników spędzenia kilku godzin przed zlewem. Obliczyliśmy, że unikając tego kroku, możesz zaoszczędzić do 9 600 euro rocznie. Teraz pomyśl, ile pieniędzy możesz zaoszczędzić w ciągu 5 lub 10 lat. Mając to na uwadze, wyobraź sobie pozytywny wpływ, jaki możesz mieć na środowisko i zdrowie swoich pracowników. Nadal uważasz, że mycie wstępne jest warte zachodu? Wybór należy do Ciebie, ale nie można go uznać za najtańszą opcję.
5. Spraw, aby strefa zmywania była bezpiecznym miejscem pracy
Obszar zmywania naczyń wiąże się z kilkoma zagrożeniami, takimi jak śliskie podłogi, podnoszenie ciężarów i powtarzalne ruchy. Ograniczenie tych zagrożeń za pomocą inteligentniejszych urządzeń do mycia naczyń może pozytywnie wpłynąć na pracę pracowników i stworzyć bezpieczne środowisko pracy. Dzięki temu, jeśli zostanie przeprowadzona ponowna ocena miejsca pracy, ograniczone zostaną wysokie koszty związane z kontuzjami i zwolnieniami lekarskimi.