LINIE GRZEWCZE
Linia 900XP
Idealna zarówno do barów szybkiej obsługi jak i do restauracji z pełnym serwisem.
- Automatyczny warnik do makaronu HP jest urządzeniem niesamowicie wszechstronnym. Nie tylko makaron. Ugotuj mięso, warzywa, ziemniaki, ryż, płatki zbożowe i wiele innych produktów.
- PowerGrill: wysokowydajny system grillowania z systemem równomiernego rozprowadzania ciepła.
- Płyta do smażenia Fry TopHP o szerokości 1200mm: doskonała produktywność i jakość gotowania.
- Konwekcyjny piec gazowy: zwiększona produktywność poprzez gotowanie na dwóch poziomach, pozwala na wykonywanie więcej czynności na raz.
- Palniki „kwiatowy płomień“: : płomień dostosowuje się do naczyń o dowolnej średnicy, ogrzewa tylko dno.
Linia 700XP
Konstrukcja nowego pieca 700XP zawiera szereg innowacyjnych pomysłów na poprawę wydajności i jakości gotowania:
- Wysokiej mocy płyta indukcyjna oraz woki zwiększają wydajność , zapewniają niską emisję ciepła, generując oszczędności i gwarantując najwyższą kulturę pracy
- Elektryczna płyta grzewcza przeznaczona dla małych, intensywnie eksploatowanych kuchni, gwarantuje zwiększoną wydajność w porównaniu do standardowych płyt elektrycznych.
- Unikalne palniki „kwiatowy płomień“ zapewniają elastyczność i wysoką wydajność. Ze względu na swój niepowtarzalny kształt, płomień jest precyzyjnie dopasowany do naczyń o dowolnej średnicy.
SERIA SKY LINE
Piece Sky Line
Inteligentna technologia i projekt skoncentrowany na człowieku. Piece SkyLine to nowe rozwiązanie, charakteryzujące się obniżeniem kosztów eksploatacji oraz zaprojektowane z myślą o Tobie pod względem lepszej ergonomii oraz użyteczności. Są intuicyjne i proste w obsłudze.
- Zaoszczędź do 10% na kosztach energii i działaj w sposób najbardziej efektywny czasowo i kosztowo – nowa cecha Plan-n-Save, bazująca na sztucznej inteligencji, pozawala zoptymalizować porządek gotowania i ograniczyć do minimum Twoje wydatki.
- Nowy Piec SkyLine zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła oraz stałą temperaturę w komorze pieczenia dzięki systemowi OptiFlow.
- Przyśpiesz czasy pieczenia dzięki super szybkiemu wstępnemu nagrzewaniu. Nigdy więcej nie czekaj, aż Twój piec będzie gotowy.Szybciej przełączaj między wilgotnymi i suchymi warunkami pieczenia. Motylkowy zawór wentylacyjny zapewnia wymianę 90 metrów sześciennych powietrza na godzinę. Najnowszy czujnik Lambda zapewnia pomiar w czasie rzeczywistym oraz kontrolę wilgotności w komorze pieca w każdej sekundzie, 60 razy na minutę i 3600 razy na godzinę.
- Spraw, aby Twoja kuchnia stała się bardziej skuteczna, wydajna i bezstresowa, dzięki rozwiązaniu Cook and Chill: SkyDuo to bezproblemowa komunikacja pomiędzy Piecami i Szybkoschładzarkami SkyLine.
- Dzięki automatycznemu, wbudowanemu systemowi samooczyszczania Piec SkyLine pozwala ograniczyć koszty zużycia energii, wody i detergentu, co skutkuje znacznym zaoszczędzeniem kosztów eksploatacyjnych. Nowe enzymatyczne środki do czyszczenia w 96% ulegają biodegradacji w ciągu 28 dni, są przyjazne środowisku, nie powodują korozji oraz nie są toksyczne.
- Kontrola Bezpieczeństwa Żywnośc – żywność będzie doskonale upieczona przy jednoczesnym spełnieniu standardów HACCP.
Dłuższe użytkowanie oraz doskonałe osiągi Piecy SkyLine można osiągnąć przy zastosowaniu środków chemicznych firmy Electrolux, nie zawierających fosforanów.
Zyskaj unikalną elastyczność czyszczenia dzięki 3 różnym opcjom środków chemicznych:
- stałym do intensywnego czyszczenia
- ciekłym stanowiącym najbardziej elastyczne rozwiązanie
- enzymatycznym by w dużym stopniu ograniczyć wpływ na naszą planetę
Zaplanuj z wyprzedzeniem proces czyszczenia swojego Pieca SkyLine, stosownie do Swoich potrzeb i steruj nim zdalnie. Dzięki temu możesz wybrać najlepszy czas rozpoczęcia czyszczenia. Wymuszone czyszczenie jest sterowane hasłem.
Niech Twoja działalność stanie się bardziej przyjazna dla środowiska dzięki Piecom SkyLine.
Najniższe zużycie energii i najlepsze wyniki w swojej klasie. Tryb eko-pieczenia oraz cykle automatyczne zaprojektowane specjalnie tak aby były równocześnie przyjazne dla środowiska oraz zagwarantowały większą wydajność.
- Regeneracja – Twoje posiłki są gotowe do podania w ciągu 7 minut.
- Cykl Statyczny Kombi – dla delikatniejszego rozprowadzania powietrza.
- Gotowanie w Niskiej Temperaturze – skraca proces „dojrzewania” świeżego mięsa z 1 dnia do 1 godziny. Cykl ten ogranicza straty na wadze żywności o 50%, a zużycie energii spada o połowę.
- Osuszanie – służy do osuszania żywności dzięki połączeniu gotowania w niskiej temperaturze oraz zerowej wilgotności, przy jednoczesnym zachowaniu zwartości, aromatu i wartości odżywczych.
Cook and Chill - dwa w jednym
Dwa urządzenia z jednym DNA. Piece i Szybkoschładzarki SkyLine bezproblemowo komunikują się ze sobą, dzieląc tą samą logikę oraz prosty i intuicyjny interfejs dotykowy.
- Zrewolucjonizuj swoją działalność przygotowując z wyprzedzeniem duże partie – najpierw upiecz dania w Piecu SkyLine, a następnie od razu przełóż je do Szybkoschładzarki, w celu konserwacji z zachowaniem wszystkich właściwości żywności.
- Bezbłędna prostota – intuicyjny panel sterowania, umieszczony na odpowiedniej wysokości, zapewniający najlepszą widoczność i dostępność.
- Ergonomiczne zaprojektowany uchwyt w kształcie skrzydła zapewnia łatwe otwieranie i zamykanie drzwi, nawet przy użyciu łokcia.
- Załadunek i rozładunek bez wysiłku – konstrukcja drzwi i podstawy zapewniaja łatwiejszy oraz zdrowszy dla kręgosłupa załadunek i rozładunek.
- Nowe oświetlenie LED zapewnia dobrą widocznośc wnętrza urządzenia, a funkcja migających alarmów pomaga koordynować zadania.
- Modele PiecySkyLine są wyposażone w zintegrowane osłony drzwi. Zwiększone bezpieczeństwo personelu dzięki specjalnej pozycji zatrzymania przy 30°.
PATELNIE DO GOTOWANIA I DUSZENIA
Gotowanie ciśnieniowe ProThermetic
Zaprojektowane z myślą o najwyższych wymaganiach kuchni hotelowych, instytucji, szpitali, kuchni centralnych i kuchni w samolotach.
Linia ciśnieniowych patelni do gotowania i duszenia thermaline ProThermetic została specjalnie stworzona do ciężkich zastosowań pod względem ilości, wydajności i jakości gotowania.
- Wyposażone w panel sterowania z ekranem dotykowym dostępnym w wielu językach, widoczny z daleka, z intuicyjnymi ikonami umożliwiającymi łatwe i precyzyjne ustawienie temperatury i poziomu mocy.
- Szybkie, łatwe i dokładne czyszczenie dzięki poziomowi ochrony przed wodą IPX6, 8-krotnie wyższa odporność na silne strumienie wody.
- Niska zawartość tlenu w powietrzu zapobiega utlenianiu składników odżywczych i witamin, co ma wpływ na doskonały smak, kolor i konsystencję potraw.
- Skrócenie czasu gotowania zapewnia większą wydajność, oszczędzając energię, zarówno podczas nagrzewania, jak i podczas gotowania.
Linie 900XP & 700XP
Wyjątkowe rozwiązanie dla gotowania na dużą skalę na mokro lub na sucho.
Patelnie do duszenia z innowacyjną powierzchnią gotowania Duomat (kombinacja mieszanek stali nierdzewnych) są najlepszym rozwiązaniem gwarantującym jednolitą temperaturę na całym obszarze gotowania.
- Nawet najtrudniejsze zabrudzenia czyści się niezwykle łatwo.
- Linia XP pozwala Ci zaoszczędzić pieniądze przy okazji dbając o środowisko.
- Pełen zakres urządzeń, instalacje, rozbudowana sieć serwisowa.
Variomix
Nieprzerwany przepływ pracy ma znaczenie strategiczne dla stołówek przygotowujących tysiące posiłków dziennie.
Higiena i bezpieczeństwo muszą być integralną częścią wyposażenia, z którego korzystasz. Szybsze chłodzenie, zwiększona produktywność i generowanie oszczędności – to trzy główne cele serii Varomix dla Twojej stołówki.
- Idealny do mieszania produktów o gęstej konsystencji za pomocą specjalnego mieszadła rusztowego Variomix. Mieszadło jest całkowicie bezpieczne dla zmywarki i łatwe do demontażu
- Ulepszony transfer żywności dzięki nowemu ergonomiczna wysokość przechyłu 600 mm
- Łatwość czyszczenia – Usuń resztki jedzenia za pomocą łatwego w obsłudze pistoletu na wodę lub skorzystaj z szerokiej gamy innych akcesoriów
- Łatwe monitorowanie żywności i dodawanie składników podczas gotowania dzięki bezpiecznej pokrywie. Pokrywa jest łatwa w demontażu i może być w całości myta w zmywarce.
- Precyzyjna kontrola temperatury za pomocą czujnika żywności, który można również podłączyć do zintegrowanego systemu HACCP
GRILLE
Grill ekspresowy SpeeDelight
Przekąski godne najlepszego szefa kuchni dzięki kombinacji trzech technologii gotowania: płyt stykowych, promieniowania podczerwonego i mikrofali.
- Bezstresowe gotowanie – Naciśnij przycisk, a Twoje zadanie zostanie wykonane: pokrywa podniesie się automatycznie, w momencie gdy danie jest gotowe. Nic się nie przypali, możesz bezpiecznie zająć się czymś innym! Rezultat to przekąski idealne – miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz.
- Inteligentna prasa – Górna płyta osadza się automatycznie na przygotowywanej potrawie zachowując odpowiedni nacisk.
- SpeeDelight Edytor Menu – Wybierz własne ikony aby ułatwić pracę swoim pracownikom.
Elektryczny PowerGrill HP
Posiadanie Elektrycznego grilla PowerGrill HP oznacza, że możesz wreszcie cieszyć się wysoką wydajnością grillowania niezależnie od miejsca jego instalacji. Elektryczny PowerGrillHP sprawdzi się nawet w strefach bez gazu, takich jak centra handlowe czy zabytkowe śródmieścia
- Wysoka wydajność – Elektryczny PowerGrill HP posiada technologię szybkiego nagrzewania. Pozwala to nie tylko na nagrzewanie grilla w rekordowym czasie, ale również redukuje czas przygotowywania potraw dzięki elementom grzewczym połączonym z rusztami i wymiennymi deflektorami Heat Boost.
- Perfekcyjne rezultaty – Równe, bezproblemowe grillowanie, porcja po porcji. Najszybszy czas nagrzewania. Elektryczny grill PowerGrill HP posiada wyjątkową konstrukcję. Została zmniejsza odległość pomiędzy elementami grzewczymi a rusztami w celu równomiernego rozkładu ciepła.
- Łatwe czyszczenie – Czyszczenie twojego Elektrycznego grilla PowerGrill HP jest wyjątkowo łatwe dzięki wykorzystaniu wyjmowanych rusztów, nadających się do czyszczenia w zmywarce. Urządzenie posiada wbudowany kran z wodą, pojemnik do zbierania tłuszczu oraz spust w celu szybkiego napełniania i opróżniania.
- Wysoka jakość – Skróć czas grillowania, oszczędzaj energię i korzystaj z różnych trybów gotowania dzięki precyzyjnemu sterowaniu Energy Control. Grill może być nastawiony na najniższy poziom grzania w czasie gdy nie jest używany. W razie potrzeby może osiągnąć wymaganą, wysoką temperaturę w rekordowo krótkim czasie.
ZMYWARKI
Podblatowe zmywarki do szkła E-flex
Szybkie mycie kieliszków, szklanek i filiżanek.
- Oszczędność czasu – Elektroniczny panel sterowania z wyświetlaczem temperatury ułatwiającym monitorowanie urządzenia.
- Bezpieczeństwo i ergonomia – Wyważone drzwi w celu łagodnego otwierania i zamykania.
- Znakomita wydajność – Doskonałe rezultaty zmywania dzięki podwójnym, górnym i dolnym ramionom płuczącym.
- Doskonała higiena – Konstrukcja ze stali nierdzewnej przeznaczona do łatwego czyszczenia i zapewniająca doskonałą higienę.
- Mniejsze zużycie wody, energii, detergentów i nabłyszczaczy w celu obniżenia kosztów eksploatacji i mniejszego oddziaływania na środowisko.
- Niezwykła jakość zmywania i płukania – Najlepsza w klasie jakość zmywania i płukania zapewniająca całkowite spłukiwanie detergentów.
- Niski poziom hałasu – najlepsza w klasie, niska emisja hałasu oraz najniższe straty ciepła dzięki podwójnej izolacji obudowy.
- Stała temperatura płukania – wysoka jakość płukania gwarantowana jest dzięki stałej temperaturze – 84°C oraz stałemu ciśnieniu wody.
Zmywarki kapturowe Green&Clean
Sprawność, prostota, wydajność.
Niezależnie od tego, czego oczekujesz od swojego urządzenia, Electrolux zawsze jest w stanie to zaoferować. Zawsze z czymś ekstra: wydajność z maksymalną niezawodnością; łatwość użycia wraz z innowacyjnymi technologiami; doskonałe osiągi w połączeniu z oszczędnościami na wodzie, energii i detergentach.
Zmywarki Green&Clean to przede wszystkim:
- Ekologia – Mniejsze zużycie wody, energii, detergentów i nabłyszczaczy w celu obniżenia kosztów eksploatacji i mniejszego oddziaływania na środowisko.
- Czystość – Najlepsze w swojej klasie zmywanie i płukanie całkowicie usuwające detergenty.
- Bezpieczeństwo – Wyjątkowy moduł WASH·SAFE CONTROL zapewnia stałą temperaturę płukania wynoszącą 84 ° C.
- Prostota – Bezproblemowa obsługa i konserwacja.
Zmywarki tunelowe Green&Clean
Zmyj cały kosz naczyń przy użyciu jednej szklanki wody. Zaoszczędź 14.000 zł zmywając 500 kompletów naczyń w ciągu szczytowej godziny, dwa razy dziennie. Jedna szklanka wody – tylko tyle potrzeba aby zmyć cały kosz brudnych naczyń w nowej zmywarce tunelowej green&clean.
- Ekologia – Najniższe koszty eksploatacji na rynku. Zaoszczędź 14.000 zł rocznie. Zużywając zaledwie jedną szklankę wody na kosz naczyń. Innowacyjny moduł płukania green&clean zużywa mniej wody, mniej prądu, mniej detergentu i mniej środków nabłyszczających.
- Czystość – Wspaniałe rezultaty zmywania. Doskonale czyste talerze przy każdym użyciu dzięki zaawansowanemu systemowi filtracji CLEAR BLUE, który dłużej zachowuje czystość wody
- Bezpieczeństwo- Gwarancja higieny. Doskonale higieniczne rezultaty zmywania dzięki użyciu funkcji WASH SAFE CONTROL gwarantującej stałą temperaturę płukania 85 °C
- Prostota – Użytkowania i konserwacji. Dotykowy panel sterowania green&clean mówi w Twoim języku. Różni użytkownicy. Różne informacje. Łatwe do zrozumienia informacje techniczne oraz instrukcje krok po kroku pozwalająca na szybkie rozwiązywanie problemów
- Stwórz swoją idealną zmywarkę tunelową. Modułowy system green&clean pozwala na dostosowywanie opcji do indywidualnych potrzeb oraz na rozbudowę zmywarki.
OTWARTA KUCHNIA
Otwarta kuchnia Libero
Koncepcja otwartej kuchni – Serwuj potrawy wszędzie i dla każdego. Przygotowuj szybkie przekąski dla ludzi w biegu. Wszystko od prostych kanapek do kompletnych dań.
- Wszystkie składniki w zasięgu ręki – Libero Point ze zintegrowanymi szufladami chłodniczymi rozszerza gamę mobilnych urządzeń do gotowania z linii Libero gwarantując świeżość składników, które masz zawsze w zasięgu ręki.
- Bliżej Twoich klientów – Innowacyjny system pochłaniający z potrójnym filtrem, usuwa nieprzyjemne zapachy powstające podczas gotowania, dzięki czemu Libero Point jest idealnym rozwiązaniem dla każdego rodzaju instalacji, wewnątrz i na zewnątrz pomieszczeń.
- Płyty do pieczenia/płyty Fry-Top – Serwuj posiłki w rekordowym czasie! Od 20 °C do 265 °C w czasie krótszym niż 15 minut. W celu równomiernego gotowania i grillowania produktów utrzymywany jest prawidłowy poziom temperatury. Specjalne narzędzie do czyszczenia umożliwia łatwe usuwanie pozostałości żywności z powierzchni płyty.
- Wok indukcyjny – Zmaksymalizuj efektywność energetyczną dzięki automatycznemu wykrywaniu patelni. Urządzenie dostarcza energię tylko wtedy, gdy jest na nim patelnia. Ciepło dostarczane jest wyłącznie do magnetycznej patelni indukcyjnej. Brak niepotrzebnej emisji ciepła.
- Płyta indukcyjna – Zmniejsz koszty eksploatacji, oszczędzając do 60% energii używając płyty indukcyjnej. Serwuj potrawy w ciągu kilku minut dzięki szybkiemu nagrzewaniu się indukcji. Gładkie powierzchnie i zaokrąglone rogi sprawiają, iż czyszczenie jest niezwykle szybkie i łatwe, a solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej zapobiega wystąpieniu korozji.
- Mini piec konwekcyjno-parowy – Wielki piec w małym rozmiarze. Wszystko, czego potrzebujesz do gotowania na parze, pieczenia lub grillowania. Kompaktowy, prosty w użyciu, brak potrzeby specjalnego podłączenia wody, łatwy demontaż wewnętrznych części w celu ich czyszczenia.
Moduły do kuchni otwartej Libero:
URZĄDZENIA DO OBRÓBKI
Obieraki
Obieraki Electrolux rozwiązują nie tylko problem usuwania skórki z ziemniaków, ale również obierania twardych i miękkich warzyw i owoców, oczyszczania skorupiaków, szczotkowania warzyw i ich suszenia.
- Płyta ścierna jest wyposażeniem standardowym w celu zapewnienia wysokiej jakości pracy.
- obieraki posiadają kilka różnych pojemności do wyboru , aby spełnić wymagania małych i średnich restauracji i zapewnić maksymalną wydajność od 80 kg do 400 kg/h obieranych warzyw.
- Prosty i łatwy w użyciu wodoodporny panel dotykowy z przyciskiem resetu i programowalnym regulatorem czasowym.
Urządzenia do mycia warzyw oraz suszarki obrotowe
Electrolux oferuje szeroką gamę urządzeń do mycia warzyw, suszarek obrotowych i maszyn z funkcją 2 w 1, zapewniając rozwiązania dla kuchni każdej wielkości. Są to niezbędne maszyny przeznaczone dla małych, średnich i dużych kuchni.
Wybierz to, co jest najlepsze dla Twojej profesjonalnej kuchni. Mycie i suszenie sałaty, szpinaku, poru, natki pietruszki, kapusty, brokułów i karczochów w rekordowym czasie zapewnia najlepszy smak i najbardziej delikatną konsystencję utrzymującą się aż do momentu podania potrawy.
Wszystkie urządzenia są zaprojektowane w celu skutecznej i bezpiecznej obróbki wszelkich rodzajów warzyw, gwarantując higienę i łatwość czyszczenia.
SYSTEM ZARZĄDZANIA ODPADAMI
Rozdrabniacz odpadków kuchennych
System Zarządzania Odpadkami Electrolux jest kompaktowym, innowacyjnym systemem służącym do radzenia sobie z dużą ilością odpadków organicznych, który pozwala na:
- Zmniejszenie objętości odpadków organicznych nawet do 80%, dzięki unikalnemu procesowi przetwarzania odpadków.
- Obniżenie kosztów eksploatacji kuchni, ponieważ przetwarzane odpadki mogą być przechowywane w standardowy sposób, zmniejszając lub eliminując potrzebę wykorzystywania dodatkowych pomieszczeń chłodniczych.
- Zmniejszenie kosztów wywożenia odpadków i związanego z tym zanieczyszczenia środowiska.
- Produkcja suchych odpadów, które mogą być dalej wykorzystywane do produkcji biogazu lub kompostu, umożliwiając ponowne wykorzystanie odpadów organicznych.
- Resztki żywności są ładowane przez otwór wlotu, przechodzą proces mielenia i odwirowywania, a następnie są zbierane do kosza na śmieci umieszczonego przed maszyną. Wszystko w jednym urządzeniu.
Rozdrabniacz odpadków kuchennych Electrolux jest perfekcyjnym wyborem dla zapracowanych kuchni dysponujących ograniczoną przestrzenią.